SEDAP !! but HATI-HATI !!..

Assalamualaikum..

salam pagi rabu.. 11/12 /13 ,hehe nice kann korang date hari ? ^^
pagi2 aq dah update story..biasanya time2 cam ni aq dok sebok lagi bersilat gayung kat dapoq aq tu ermmm..
because..harini kawasan umah aq terputus bekalan air..so, harini aq cuti jadi chef lah yekk hehe " rehat sikit sendok,belanga aq tipa oii.." 
tu yang pepagi dah dok depan lappy ^^
sapa sini yang suka makan kangkong goreng belacan?..sila angkat kening hehe.." kening aq pulak yang terangkat.." yupss memang aq peminat tegar kangkong goreng sedap tu !!..

credit by google..
 tapiiii hati-hati tau korang..
kenapa ?..aq ada terbaca kat laman sosial FB yang mana dikongsikan secara public..tentang sayur kangkong ni.." sowi ea korang kalau pic aq ni sedikit sebanyak menggangu mood makan korang ^^"
just nak sharing info je...


sumber by fb..

haa korang nampak tak apa yang terkeluar kat perut budak tu ?
yes lintah !!..sebab tu tajuk entry aq " sedap but hati-hati "
kalau korang nak tahu citer selanjutnya just klik sini

" Keep your Clean "

but.. aq masih peminat tegar kangkong goreng belacan hehe..korang ?

17 comments :

  1. ngeri tu.. kena berhati-hati lepas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai mizz aiza..
      hehe betul tu..berjaga-jaga sebelum terkenakan..:)

      Delete
  2. salm perkenalan.. already follow.. follow me back ya.

    lets come joint SHAKLEE
    http://rohayuosman.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga..then follow sekali hehe :)
      timekasih dok follow blog me,family and kehidupan..

      Delete
  3. erks!seramm..niesa penggemar rojak sotong kangkung je..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai niesa..
      akak tak pernah lah makan rojak sotong tu..mesti sedap kan !..coz ada kangkong hehe..:)

      Delete
  4. err ngeri ! bosa bona lintah tu
    saya kalau mkn kangkung memang tak mkn batang dia. kalau masak kat rumah pon batang tak amik
    kalau makan kat kedai, letak tepi batang kangkung tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai lya..
      sama macam anak akak..sayur mayur susun kat tepi pinggang haha..:D

      Delete
  5. saya pun suka kangkong tapi ngeri juga yer tengok lintah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai shameel..
      tulah kan..so, sekarang ni kena lebih keep to clean..:)

      Delete
  6. Saya pun peminat kangkung jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai mulutpayau..
      saya ponnn sama hehe..:)

      Delete
  7. err baru ja tasneem masak semalam kak roha. alhumdulillah, dah cuci bersih2, batang kangkung pun di belah. haha takut ada jugak kan yang terselit kat kangkung tu :D hari ni nak goreng kangkung lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Tasneem...
      kalau dah siap goreng kangkong tu pas sikit kat akak ea..terliuq ni hehe :D

      Delete
  8. a'aaa. ada baca hari tu
    sy kureng mint kangkung. hihi
    sbb angin kan

    ReplyDelete
  9. tu lah...sejak bace berita tu...cik bile masak kangkung kene bela batang nye dulu..

    ReplyDelete
  10. Geli weyh Roha tengok lintah tu....
    Tp mmg le suka gak makan kangkung ni.... cuma lama dah tak masak!

    ReplyDelete

terimakasih sudi baca..komen korang amat aq hargai✍
akan ku terjah balik blog korang eah!..☺
thanka you alls...✌


All right reserved me,family and kehidupan © 2013| Best View: Google Chrome