NASI LEMAK BUAH BIDARA....



Assalamualaikum
 
mood rajin menguasai diri,update entry dipetang hari..nak kongsi menu pagi tadi,merangkap makan tengah sekali..untuk readers yang dikasihi hehe..:)
" haa amek kau tipa ayat power dari tuah tanah ".. kihkihkih :D
nasi lemak buah bidara..sayang emak,sayang saudara..sesekali bersua.. nasi lemak pembuka selera untuk keluarga tercinta..
 
 
  
pagi tadi aq masak nasi lemak ni..untuk sarapan  dan merangkap makan tengah hari sekali...kira save lah tenaga aq harini kan..tak yah dok pening2 nak pikir masak untuk lunch pulak ye dak ?..:)
" erm hancuslah diet hubby mak tuuu!.." anak sulung aq menyampok dah !!..
uisss kome ni celupar beno gamoknya..baru nak selotok kat abah kome belanja makan malam ni pulak.. " kira tak berasap lagi lah dapoq mak petang ni yee.." sakat anak aq lagi..
ermm giteww lah gamoknyerrr...:P
 
picture by pokcik gooGLE
 
korang peminat tegar nasi lemok tak ?..
 






25 comments :

  1. tasneem suka sangat nasik lemak. masa sekolah rendah sampai menengah then sampai lah masuk kolej. cuma sekarang tasneem ja tasneem dah lama tak ambik. misi turun kan berat badan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..Tasnemm boleh geng ngan hubby akak..sama misi..tapi bila akak masak semalam siap bertambah lagi..mau tak hancussss diet tuuu huhu..:)

      Delete
  2. yup, kami peminat tegar nasi lemak…
    pandai anak nyakat mak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tulah anak2 zaman sekarang..:) nyakat menyakat gituuu..

      Delete
  3. Niesa sgt suka nasi lemak kalau nasi dia terasa santan dan opkos la sambal yg main peranan...berpinggan 2 bleh mkn..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe niesa..bahaya tu kalau berpinggan - pinggan :D

      Delete
  4. nasi lemak sambal sotong 1 !! hehee

    ReplyDelete
  5. ari2.. bekpes nasi lemak. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nasib baik badan PM tak berlomak kann!.
      sesekali layan nasi lomak okay jugak PM..kalau dok ari2 mau tak muaknya kann!..:)

      Delete
  6. Nasi lemak kat kantin bangunan BSN sebelah KLCC best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khamsi..jauh beno nak pi sana makan nasi lemak..mai try nasi lomak ceq pulak :)

      Delete
  7. amboii...sedap nye.....semalam jus avocado ...ari ne nasi lemak pulok...terlliuq lagi...terliuq..terliuq cik :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik terliuq ea..nah tisu pi lap aerliuq tu..:)

      Delete
  8. Kalau masak nasi lemak saya buat lebih, anak-anak makan dua tiga kali sampai petang... he hehe hancussss diet kita pulaaaaakkk eaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie..sama jugak saya,masak lebih sampai tengah hari..sonang koje kann!..
      haha..tak yah nak diet2..gebus2 kan sodap :D

      Delete
  9. amboi sedapnya nasi lemak..buat sediri puas makan..sy nk kata minat sgt tak la tp area utara ni pepagi menu ni je la utk bfast..layankan aje..:)

    ReplyDelete
  10. ye sy peminat tegar nasik lomak. nak nak kalau dpt ikan bilis halus + sambal pedas pedas sikit. makan x toleh kiri kanan dah

    pg td dh sarapan nasik lemak juga. hihi

    ReplyDelete
  11. wah! sedap tu kak nasi lemak.. suka juga makan, cuma kat sini jarang nak jumpa... hehe..

    ReplyDelete
  12. wah.. sedapnya nasi lemak.. buat sendiri puas hati makan.. :D

    ReplyDelete
  13. aduhaiiii...tengok nasi lemak buah bidara tu buatkan perut berdondang sayang..

    ReplyDelete
  14. Terliur tgk nasi lemak tuh dear....mengiurkan anak tekakkkk...Allah

    ReplyDelete
  15. suka sangat nasi lemak...favourite..terliur pulak tengok.. :)

    ReplyDelete
  16. i like nasi lemak very much..he3..mana buah bidaranye?

    ReplyDelete
  17. Hari Ahad baru ni pun okje masak nasi lemak Roha... tu pun merangkap lunch....tp masak meehoon sup gak lunch tu......MIL datang atenya hehe

    ReplyDelete

terimakasih sudi baca..komen korang amat aq hargai✍
akan ku terjah balik blog korang eah!..☺
thanka you alls...✌


All right reserved me,family and kehidupan © 2013| Best View: Google Chrome