SPEED TEST LOADING BLOG


assalamualaikum

  hehe..macam tak caya je kann ! malam   aq update n3  
sebenonya aq nak kongsi kat korang satu website yang boleh check berapa laju blog korang loading..haa tu penting tau korang,cehh korang bayangkan.. kalau orang nak pi blogwalking kat blog kita loading je nak cecah 5 minit mak oii,sangup ke dorang tunggu ? rasa2 tak kot ! :)
haa kan dah rugi satu pageviews tu hehe :D
aq pon dah pi timbang speed test blog aq then hasil  ↙ 
 
 
 
Alhamdulilah total loading time blog aq masih ok buk! 3.47 seconds
haha.. kira lajulah tu kan hehe..
 
sebab kalau blog dah lebih 200~300 kb,tu kira dah berat tu..
 
sekarang apa kata korang pi test speed loading blog korang kat sini  
selamat menimbang then renung2kan apa yang patut :)
 
 
atie ,semalam tanya akak kan kat shoutbox tang loading blog atie,apakata atie pi test speed loading blog atie kat backline tu..


wokeylah korang selamat malam tataaa
 
  
 

18 comments :

  1. Baru jer timbang...blog MP berat 3.48..sikit jer beza..hehehe..thnks atas prkongsian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kasih :)
      hehe..kira berat tu masih dalam kawalan ye MP :D

      Delete
  2. haha.. TQ kak..dah timbang juga..3.67..hehe ..boleh lah kan?...
    risau jugak klu berat loading.. visitor akan malas dtg blog kita...huhu

    ReplyDelete
  3. Entry yg sgt bermanafaat dear....dh test....hahahhahhaha...

    ReplyDelete
  4. uish, mama punya 28.06 saat... pehh... berat.. haha

    Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

    ReplyDelete
  5. dah check… 5.86…. lama juga org nak loading rupanya….
    hihihi, kat sini mmg takde msalah nak BW sbb internet mmg laju giler… cuma masa jer tak berapa nak ada utk BW :(

    ReplyDelete
  6. blog sy cam berat jer. tp bila sy loading mcm ok. xthu org lain.. hehe

    ReplyDelete
  7. hai salam kenal... balas kunjungan ke sini... saya sll up entry di Miaduniaku.blogspot... kat blog petua n resepi tuu..tak selalu..ehe..

    ReplyDelete
  8. dh cuba check utk blog niesa jugak tadi..hehe..thanks sharing.. :D

    ReplyDelete
  9. Harus ditimbang jugak blog mak ni.....ringankah....????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah timbang dah Roha 7 saat...huhu

      Delete
    2. ok lah tu..bukan 5 minit hehe :)

      Delete
  10. yeahh...ringan je loading blog kak roha ne..senang je nak bw nanti.tak yah tunggu lame2..

    ReplyDelete

terimakasih sudi baca..komen korang amat aq hargai✍
akan ku terjah balik blog korang eah!..☺
thanka you alls...✌


All right reserved me,family and kehidupan © 2013| Best View: Google Chrome