AQ PON NAK TUKAR LAH !! ( ⁀ ‿ ⁀❀ )


assalamualaikum

hai korang semua salam weekand..selamat berhujung minggu,korang breakfast apa tadi ??
aq !!..bekpes apam kampung nii..pepagi dah mengepam uitss mengapam  kau hehe :D
badan pon rasa dipam-pam je bila dah 2,3 ketoi masuk mulut hehe..
sedap wey makan panas2..lagi2 kalau cecah sambal tumis ikan bilis,mak aii mengucap aq dibuatnya haha :D
 
 
 
jauh beno aq menyempang dari landasan..mohh!!.. balik pada landasan :)
ceh korang tengok tajuk n3 aq harini..
semalam pi terjah blog Atie
 gupanya atie dah tukar cat umah dia kaler putih-putih melati :)
aq ingat line tenet lemau , coz dia punya loading mak aii..
then akhirnya aq pelik sendiri,kenapa backgraund blog atie ni tak timbul2 
" masa ni aq tak perasan tang border kat pict header tu,dan juga belum scroll ke bawah baca komen " :)
akhirnya terjawab sudah,gupa2nya atie tukar template baru kau tipa !!.. siap ada bibir seksi lagi 
" citer aq pada cik tipa tentang wajah baru blog Di Jari Pena Menari " haha ketawa beso tipa,mendengar citer aq :D"
 
 
 
masa aq pi blogwalking kat blog Mommy As Blog design baru juga..uiss,
jealous tau aq tengok design blog dorang yang cute miut tu..
 
p/s: atie ngan mommy mintak izin printscreen  header korang ea,nak kuatkan lagi story tang tajuk n3 aq harini :) thanks uals bedua hehe :  
 
 
hiss tak boleh jadi ni kena tukar jugakk :)
tang yang edit guna HTML tu aq lemah sikit,nak menatap koding2 tu bagai
mau berpenor-penor biji mata dibuatnya haha :D
kalau edit yang guna add a gadget main copy n paste je tu aq suka sonang itu bah!..
aq respect betul pada empunya blog tutorial edit mengedit ni yang mana banyak berkongsi tutorial yang berguna pada newbie macam aq yang tak berapa nak tau tang edit2tan hihihiii :D
antara blog tutorial yang selalu aq terjah AMALINA , LYSSA FAIZUREEN ,NUR FARAHUDA timakasih adik2 semua atas perkongsian tutorial tu semua ye..mintak dihalalkan :)
akhirnya aq pon tak boleh tahan so, aq pon nak design jugalah blog kesayang hamba ni cehwaaa..then aq pon pi lah blog tutorial yang aq selalu terjah macam yg kat atas tu
 
 
  pict atas ni design blog aq..  backgraund plain je ( kod ADD8E6 ),so sekarang aq nak tuka backgraund flower lah pulak yang simple mimple je..aq pi sekodeng kat blog AMALINA then ambik backgraund flower macam pict kat bawah ni..
 
 
 
 lepas tu aq copy n paste kat add a gadget dan hasilnya macam pict kat bawah ni..
 

haa korang ni lah rupa backgraund baru aq haha..simple je kan!
then  nak pisahkan main wrapper kat bahagian post n3 tu pon aq copy n paste kat blog Amalina juga..thank Amalina for this tutorial and backgraund flower :)
bahagian sidebar pulak aq terjah blog Farahuda untuk buat border sidebar 
thanks huda for this tutorial :)
 
 header ni pulak aq copy n paste kat blog LYSSA FAIZUREEN , aq suka header yang simple2 je macam header ni :)
thanks juga untuk adik Lyssa..mintak izin ambik simple header bukan satu tapi 2 bole gitu hehe :D 
bolehlahkan dah kata freebies kann !!..janji tinggalkan komen ye dah Lyssa haha..
boleh  nak dikatakan design blog aq ni banyak mengunakan harta orang eks! :D
yang penting aq mintak izin ea pada empunya,haa tu yg pentinggg!!
 
oopss hampir terlupa aq wey!, floating button twitter,Fb,Blog dan shout box yang tersembunyi tu semua hasil terjahan aq kat blog tutorial Cik Nurfarah 
thanks ye farah akak copy n paste kat blog akak :) 
 
okaylah panjang beno n3 aq harini,naik jelak kang korang baca :)
anyway thanks uals  yang sudi baca n komen setiap story yang ada kat blog aq ni
sayang korang ketat2 muahhhh..
  
 
    korang suka tak tang edit mengedit blog ni  ? ◕‿◕

16 comments :

  1. haihhhh.....background dah tuka....nape cik tak prasan pula.aishhhhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ni kompom blog akak berat kot tu yg loading lemau je..sebab tu backgraund tak kuar :)

      Delete
  2. ahahha... amboiii cik Kak...nak tukarrr jugakk na...hihik..ubah angin jugak lah ya?? bagus2.. cantik dah ni.. yg atie punya tu ambil yg basic je.. nak coding2 ni mmg tak reti walaupun keja bhgian IT...hahaha..
    apa pun..cantik lah Kak..jeles I...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. atie..bukan tak reti..kekadang sakit hati buat2 tak menjadi..asyik-asyik error and error hehe..

      Delete
  3. sy pun suka ukar2 kak.. tu yg kalu p blog sy kejap2 rupa lain.. kehkeh.. amik dr blog org jugak. tp ade gak memandai sendiri. hihi..

    btw.. suka rupa baru blog akak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mell,alai simple je design blog akak :)
      yup mell akak pon jenis yg cepat bosan klu tgok menda yg sama je..bukan tang blog je,kadang2 hiasan dlm umah pon turut berubah hehe :D

      Delete
  4. hihi, blog mama tu pada mama kan, tang header tu hampeh.. mama nak mendodle, tapi senget benget muka kartun tu, terpaksalah buat apa yang reti je, coding tu kan, kalau tak boleh cari, kena cari guna manual, iaitu baca satu-satu.. kalau tak, memang tak jumpa.. hihihih

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mama tang header tu akak memang fail hehe..tu yg rembat je hak milik orang tu..nak minta ajarlah kat mama mcm mne wat header mcm yak mama tu nice n simple giteww..

      Delete
  5. saya langsung tak reti
    upah orang pun...hehe
    bukan kepakaran saya =)

    ReplyDelete
  6. yana..akak pon teringin juga nak upah design kan blog akak ni..tapi try dulu ar godey2 sendiri hehe :D

    ReplyDelete
  7. Knor mmg tukar2 header selalu...kbnykan pic yg tu dicapture suami..

    ReplyDelete
  8. Okje tak tau nak tukar header sebenarnya....hehe....Tu yg belasah je tak de gambar pun....mnng suka yg simple gitu

    ReplyDelete
  9. Cntik bckgrnd vintage..suke.slm kenalan juga

    ReplyDelete
  10. aiza suka tutorial yang lyssa faizureen buat.. senang nak faham.. dah cantik blog kak.. :D

    ReplyDelete
  11. rajinnnya akak godek blog… saya mmg tak pandai… tu asyik header jer bertukar… yg lain tetap sama… hihihi

    ReplyDelete
  12. wahhh!semua org dh tuka warna rumah..niesa je macam xmampu je nak tuka sebab malas..hahaha

    ReplyDelete

terimakasih sudi baca..komen korang amat aq hargai✍
akan ku terjah balik blog korang eah!..☺
thanka you alls...✌


All right reserved me,family and kehidupan © 2013| Best View: Google Chrome