Western lah pulakk...



assalamualaikum


ahad mai sudah ! kojap jew kann dah ahad semula..gasenya baru je aq update n3 untuk hari ahad..
 
biasanya hujung minggu cam ni..time dok recess ngan anak2 dan juga encik hubby..tapi dok eah, anak2 aq sekolah pulok time hujung minggu ni..tinggallah aq ngan encik hubby dok umah jew ni..
 
pulak tu dapat  request dari encik hubby sohh masak ayam panggang untuk lunch hari ni..
so,  decide nak buat ayam panggang ala2 KENNY ROGERS kata nyerr...:)
 
 
 

dah kata ala2 western kann..
tak kann nak makan ngan  nasi kott..tak sesuai giteww hehe..
ayam panggang dah ala2 kenny rogers..so, aq kena tambah lerr satu menu lagi..
 
 
 
haa ni dierr...ala2 garlic bread :)
roti gardenia aq sapu butter then tabur serbuk bawang putih brand mccormick terus masuk oven bakar settle..
 
biasanya lawan garlic bread dah tentulah sop cendawan kann..
so, apalagi of coz lerr yang ready made menjadi pilihan 
cepat, mudah then senang..5 minit dah ready
 
 
 
 
maka terhidanglah menu western untul lunch hari ni...
tapi kan korang..dah nama tekak melayu memang tak sah lah kalau tak mencari sepinggan nasi
petang ni jugak lerr kita orang pi cari nasikk... hehe :D
 
lepas aq update n3 ni .. bersiap bagai then kuar berdua ngan encik hubby pi mencari sepinggan nasi untuk mengisi perut yang mula menyanyi lagu keroncong  ni :)

nota : next n3 aq share resepi ayam panggang ala kenny rogers yang super yummy ni..
sedappp sangat..siap dapat request kali kedua kawww.. :D

29 comments :

  1. Hish..... sesekali dapat honeymoon...apa lagi!.....hehe....
    Beb.....nampak mmg sedap.... apa muh letak tu? Lada hitam dah tentu sedozen, sos tiram sepikul.....betul tak?...
    Cari nasi kat mana akhirnya....

    ReplyDelete
  2. uiss...kome ni main sekap jarang jew eak! mna ada sos tiram nyerr weii..sos lada hitam tu of coz lerrr ...

    alaiii mak..pi dekat2 sini jew..kome lalu masa pi pontian tu hari...:)

    ReplyDelete
  3. ayam panggang. sodapnya.. mgkin lebih sedap dari kenny roggers punya ni

    ReplyDelete
  4. wowww sedap nampak ayam akak..memang hampir jadi tu kak..
    zee pon sama ler cam akak..makan benda lain boleh tapi lepas tu mesti nak kena cari nasik jugak..
    ntah la, perot ni rasa cam tak puas jer..kena nasik baru lega..kalo kelate kato 'jeliro'..hehe

    ReplyDelete
  5. penampakkan imej pun dah gaya kenny dah kak...he he he... ni yang lunch nanti ni nak gi kenny ni, disebabkan sebelah betul dengan office, buka pintu langkah sikit dah sampai dah... yummylicious kak... tak pun susah2 datang rumah akak jer lah makan boleh?

    ReplyDelete
  6. wooooowwww....dating sambil makan wastern tuuuuu...hahahahaa
    tu lah..makan ape pon kalau dah tekak owg melayu..kene cari nasik juga baru konyang...

    ReplyDelete
  7. Hai, K Roha... berdua dgn cik abe sambil werstern tu... pheewitt... Ayam tu memang nampak sedapp... ^__^

    ReplyDelete
  8. wowwww... sedapppnya kak.. ini nak sama dah ni dgn yg sy sllu makan kat kedai...hehe... sesekali tukar ke tekak western Ok gak...haha

    ReplyDelete
  9. Haha... Kak Roha, suami saya pun mcm tu... Kalau saya masak western, die diamm je, makan dengan sopan santun je... Tapi lepas tu mesti cari nasi gakkk ;p

    Akak tau x, untuk garlic bread tu, ada die jual siap2 garlic butter... jadi tak perlu dah kite buat sendiri... sapu sekali je....

    ReplyDelete
  10. wahhh...western2 gitu...sedapppp ....

    ReplyDelete
  11. Terliur akak tengok Roha...macam nak cari jer lunch ni :)

    ReplyDelete
  12. sedapnye..betul2 kenny roger home made ni..jangan lupa share resepi yer..

    ReplyDelete
  13. assalam,

    sekali2 pekena western ...home made lagikan..sedappp..

    ReplyDelete
  14. Lain kali kena masak nasi juga sebagai lawan makan dgn ayam panggang super duper ini Roha.
    Jadikan side dish selain garlic bread dan fries. Baru tak keluar cari nasi hihi..

    ReplyDelete
  15. sekali sekala layan je kak. hihi
    saya pon macam teringin gak ni.

    ReplyDelete
  16. walawei...terliur dok tengok
    sekali sekala tak apa lah kan
    kalau suami saya memang tak doyan
    orang makan gitu aje, dia makan dengan nasi
    tekak melayu katanya

    ReplyDelete
  17. Masuk-masuk blog akak tiba2 nampak makan..hehehe..Lapor lagi dah dibuatnya.

    ReplyDelete
  18. semua sodap2 tu, tp KA sejak anak2 dara dah besar ni bile nak berwestern suruh aje Angah yag buatkan hehehe

    ReplyDelete
  19. nyum nyum…. jangan lupa letak resepi yer kak :)

    ReplyDelete
  20. sodapnya boleh mkn time2 macam ni

    mood : lapo :D

    ReplyDelete
  21. sesekali makan western memang menyelerakan... :)

    ReplyDelete
  22. males tgk gambar..pejam mata... hahaha.. western sesekali layan mmg lupa diri..kalau saya lew

    ReplyDelete
  23. Wahh..sedapnyaa..teringin nak buat ala western..tapi entah bila boleh buat..tak pandai-pandai pon..huhuhu

    ReplyDelete

terimakasih sudi baca..komen korang amat aq hargai✍
akan ku terjah balik blog korang eah!..☺
thanka you alls...✌


All right reserved me,family and kehidupan © 2013| Best View: Google Chrome