Solution bagi google friend


Assalamualaikum..selamat petang jumaat u olls...

Dah 2 hari google friend tak boleh nak ' sing in ' or nak meng follow kekawan...
dalam hati dok berkata maybe blogspot bermasalah kot !

so, hari hakak try n erro..sampailah hakak jumpa solution nya
then berjaya juga untuk meng ' follow '....nak tahu ? jom tengok tuto di bawah ni...


  first korang klik sing in kat mana2 blog yang korang nak follow
korang akan klik FOLLOW THIS BLOG kann !!
then dier akak kuar gambar macam ni... dengan tulisan WE ' RE SORRY...alah macam gambar kat bawah ni..



apa yang korang kena buat ?
korang klik jer  MORE OPTIONS..macam gambar yang hakak tandakan kat bawah ni...


tunggu beberapa saat...
then dier akak kuar gambar macam ni pulak...



so, korang just klik macam yang hakak dah tanda tu...
lepastu dier kuar gambar ni kan ...?


haa korang klik DONE...maka done lah hehe..
tak caya menjadi mai tengok gambar ni pulak....




hakak berjaya..korang ? now try this tuto !
so, boleh start meng ' follow ' balik hehe..selamat mencuba! good luck korang...

14 comments :

  1. sangat2 berguna untuk mereka yang failed nak follow blog rakan blogger...

    ReplyDelete
  2. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  3. Nrl pun ada gak sekali dua failed nak follow cam ni... Tq for the tuto, K Roha...

    ReplyDelete
  4. oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo... nah kawww.. panjang oonyee.. cantik lah! tengs kak! lebiu so much.. kihkih

    ReplyDelete
  5. Oh...mcm tu...tq for sharing :)

    ReplyDelete
  6. ha'a saya perasaan juga benda ni
    ada alternatif lain rupanya

    ReplyDelete
  7. owh...tapi tak keluar macam kak roha tu..dia ckp unable teros..huhu..dah 2 hari x leh follow

    ReplyDelete
  8. adus..!xleh nak follow lg coz intrnt slow sesangat...huhu

    ReplyDelete
  9. salam kak..betul tu tak dapat nak follow kan..saya guna cara ni baru dapt follow..ingtkan liptop adda virus^^

    http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/03/couple-chocolates-cookies-contest-by.html

    ReplyDelete
  10. selamat menfollow..i follow bak kata salleh yaakob.hehe

    ReplyDelete
  11. nice sharing kak..dulu2 pernah kot dpt error ni..sekarang jarang cuma niesa xdpt follow blogskin yg xde button follow je..hehe..kalau button follow yg terapung2 tu mesti xdpt follow..

    ReplyDelete
  12. haha., still xleh gak sbb error trus., unable to conect katanya., hampeh jer.,

    ReplyDelete
  13. Hehehe..sampai sekarang kita tak tahu camna...kita takda follow mengfollow kat blog kita..tetiba ada orang boleh follow blog kita...kita confused kejap cari punca tak jumpa. Nak belajar malas. Nak tanya balik kat orang yang follow kita, kita rasa kita ni kategori bodoh sombong. So bila ada tutorial gini, kita nak cuba jugalah. Thanks for sharing yek!

    ReplyDelete
  14. Oh ye ke...gitu cara dia....okje selalu buat balik dan choose yahoo/ google account....

    ReplyDelete

terimakasih sudi baca..komen korang amat aq hargai✍
akan ku terjah balik blog korang eah!..☺
thanka you alls...✌


All right reserved me,family and kehidupan © 2013| Best View: Google Chrome