PUTERI HARBOUR FAMILY THEME PARK

   
  Assalamualaikum..
selamat pagi semua...korang dah breakfast?..
urmmm, yg aq pulak masih dok pikir nak wat bekpast apa yekk..pagi ni 0_o
yeolahkan,musim cuti sekolah ni kena lah wat breakfast yg berat2 cikit merangkap makan tengah hari sekali kikikiiiii...:p
yuppss..dua minggu jugaklahkan aq tak update story mory kat blog aq ni kan?
windu tak,windu tak....ngan story aq :)
"cehwa cehwa..macamlah ramai beno yg nak bace story muh, urmmm hampek":p
ehemm..ni hari aq nak citer  tentang explorer aq ke Puteri Harbour Family Theme Park


gambar by GooGle
dah lame benonye aq mengidam nak pi sini..Alhamdulilah sampai gak kan!.."tengah dok senyum sokmo ni hihihiiii :)"
kebetulan pulak my family datang...tu yang go once terus :)
satu minggu jugaklah aq ngan my hubby, bawak my family meredah bandarraya Johor Darul Takzim ni..
nanti aq story satu persatu explorer aq kat korang eks..tupon kalau korang nak bacalah kan..kalau tak nak,aq nak tulis jugak..urmmm degillll bebeno kome ni kan kan!!!''
n3 aq semalam,kat Country Garden Danga Bay..
ni hari kat Puteri Harbour Nusajaya keyyy...


Puteri harbour family theme park, atau lebih dikenali sebagai Hello Kitty Town..
tapi tak aci lah kan, kalau panggil Hello Kitty Town je..cause kat level 2 ngan 3 ada Bob The Builders ngan Thomas & Friends. ( The Little Big Club )
tapi sebab Hello Kitty Town tu beso bagak,macam extra best...orang panggil jek Hello kitty town.."understand anak2 apa cek egu explain niii kuikuikui..0_o"


The Little Big Club

kat sini adalah indoor theme park,korang jangan risaulah pasal cuaca,kat luar ujan ke..panas terik ke..korang boleh right through menjelajah kat dalam Hello kitty town tu..




Harga bayaran masuk: korang boleh pilih sama ada nak masuk Hello kitty town sahaja atau nak masuk Both park.kalau single park,tiket dia bernilai 50 inggit jew..untuk warganegara yekkk..
kalau korang nak masuk semua just..korang kena bayao 85 inggit Malayisa
kitaowang pilih masuk kat Little Big Club jekkk..almaklum lah weiiiiii ramai hihihiiii :)
ohyeee..setiap satu tiket dapat percuma satu minuman di restoran Lat's Place Puteri Harbour,"just minuman jek yek..tak lebih,tak kurang okey hahaaa"




tiket nak masuk theme park..gambar by google
kanak-kanak 3 tahun ke bawah adalah percuma...ye!!
bagi aq bebaloi lah dengan harga tiket  yang di kenakan...cause mostly semua game boleh main...kanak2 saje yekkk!!..tapi kitaowang balon jugak kikikiii:D


awat maskot barney takde kepala..malang sungguh kome hi3..
sampai jew kitaowang kat pintu Little big club.."lupa lak aq nak snap gambo kat entrance Little big club..huhuhuuu"
then...tetiba je...
maskot barney siap sedia menyambut kedatangan kitaowang...kebetulan jew pon:p
sebab.. mase kitaowang nak bayar tiket kat kuanter,diaorang adalah bagi satu schedule tuk kitaorang follow..segala aktiviti dan rujuk map town tu
so..maskot barney yang first kuar dalam schedule tu..
make terserempaklah kitaowang..tulah citer sebenonye khakhakha ;D


BOB THE BUILDERS



 
MY FAMILY

Kat level 2,Little big club ni banyak playland..kitaowang lepak lama jugak kat dalam BOB THE BUILDERS punya kawasan
seronok kau..tengok bebudak tu enjoy giler bermain soft block,dan banyak lagi lah game yg ada.."macam aq nak ikut sekali main hihiii..nasib baek aq beringat,kang tak pasal2 pulok dpt malu encik hubby" kwangkwangkwang...

kat sini dia orang ada sediakan perkhidmatan amik gambar,kat setiap tempat ada jew photographer theme prak ni..
yang bestnye kan,dia orang ni dengan sukarela akan ofer untuk tolong amikkan gambar kita...urmmm sangat memahami 0_O
takdelah bila dah ada photographer tak boleh ambik gambar pakai kamera sendiri..memang mengamuk kitaowang kikikiiii..

biasalahkan..gambar yg diaorang printkan haruslah mahal,30 inggit sekeping kau...mahal kebeno kan..membazir jekkk,
nasib baek bawak DSLR sendiri,balonnn je bape banyak gambo yang kome nak tangkap hihihiiii :D
aq suggest kat korang,bawak flash sekali..coz pencahayaan sangat tak best tanpa flash..haaa jangan lupa bawak taw..!!


my princess...menari bersama Angelina

Angelina The Ballerina
penat jejalan,dok melepak jap :)

Barney House

peacee yo 0_o


pic yang kat atas tu semua kat level 2, Little Big Club..
sekarang korang layan lak pic kat level 3,kat bawah ni jommmm...!!


NAIK KERETAPI THOMAS

kat level 3 khas untuk Thomas & Friends..kat atas lagi best,ada rides.. 
Ada trains , kincir air ,bas
helicopter, bumper car dan manyak lagi lah...



GAYAT BENO AQ NENGOK NYE...


  tak kuasa aq nak naik menatang ni..gerun dan gayat aq di buatnye
korang tengok anak aq..reliks je..siap melambai lambai tangan agi kat kitaowang..urmmm dasar penakut kikikiiii..

LAGI2 NAIK YANG NI..TAK MOH..TAK MOH..!!


SO...NICE , SALAH SATU CAFE YANG ADA KAT SINI

ANTARA PEMANDANGAN YANG MENAKJUBKAN...
MY PRINCESS NGAN COUSIN DIAORANG

ME NGAN MY SISTER
POSE MAUT DARI MY PRINCESS NAJIHA

TENGAH DOK FENING..PILIH MENU Huhuuuu....
bab makan kat sini memang seksa sikit kotttt...
mahal ye jugak..coz
kalau tak silap aq ada tiga cafe je kat sini..
1 kat entrance,little bow cafe...1 kat dalam hello kitty town dan 1 lagi kat tingkat 3.
dan yang jual heavy meals, yang kat tingkat 3 je lah..
pic kitaowang yg dok fening pilih menu tu..cafe yang kat tingkat 3..
antara menu yg ada kat cafe ni..
Nasi goreng, kentang goreng,nugget,beef lasagne,ayam goreng,
dan spageti berbagai rase..ikut citarase korang,nak bolognese ke,nak carbonara ke..or olio...
kitaowang just pilih nasi goreng,ngan ayam goreng and then kentang goreng,banyak beno begoreng gamat nye hihihiiiii...
dan satu lagi beef lasagne..air pulok mineral water jew...save bajet khakhakha..
kiranye cafe2 kat hello kitty town ni..banyak menjual makanan fresh food jew lah kan..!!urmmm layan je lah..janji perut kenyang kan korang..O_0



MY PRINCESS NAJWA..PEACEE YO..

MY PRINCESS NATASHA

SWEET POSE Hihihiii...

ANAK SAUDARA AQ...CHAKKKK

Pic yang kat atas tu semua pulak,...outdoor kat  hello kitty town
dah penat meneroka Little big club,kitaowang stay kat sini pulak sambil menghirup udara segar.. cehwa cehwa..kemain lagi ayat hahaa
yeolahkan..kat dalam tu kemain sejuk lagi..so..nak jugak kena matahari kan kan..!!

puas bersantai kat tepian ni..kitaowang pi lak ke restoran LAT'S PLACE tok tea time dan menebus minuman yg dapat percuma setiap pembelian satu tiket  ke hello kitty town..

RESTORAN LAT'S PLACE
MENUNGGU DENGAN SABONYE..

SAMBIL MENUNGGU..SNAP GAMBO JAP..:)
Lat's place restaurant..ni kan dia punya design tu alah2 kampong gitu..so sweet kau..!!
lupa lak aq nak snap menu yg kita orang oder, alah...tea time menu je..
bubur kacang + durian,rojak buah,then sedikit kueh mueh..air dapat free..macam yang aq story tadi..yup air manggo jew,tak leh tukah air lain huhuuu..amik jew lah..tak yah nak cerewet sangat lah..lagi pon save bajet gituuu..
okeylah korang dah abes bab PUTERI HARBOUR FAMILY THEME PARK..
jumpa next story..tataaaa
  ~rohahassan~




No comments :

Post a Comment

terimakasih sudi baca..komen korang amat aq hargai✍
akan ku terjah balik blog korang eah!..☺
thanka you alls...✌


All right reserved me,family and kehidupan © 2013| Best View: Google Chrome